Startelva: Buzz – Riky, Marcus E, Matte, Chanon – Mathias, Anton, Pontus, Felix – Harry, Shershah
Lamin som kom in på topp efter 25 min och spelade där resten av matchen.
Yousef som spelade drygt sista halvtimmen som vänster yttermittfältare.
Frank som spelade sista halvtimmen som högerback.
Ghafur som spelade vänsterback sista 22 minuterna.

Det var en match som var unikt fri från heta målchanser. Jag har faktiskt bara antecknat en enda utöver målen.
De pressade väldigt högt i början och vi hade inte alltid helt lätt med att klara oss ur den pressen men deras bastanta spelövertag då resulterade bara i ett antal inte allt för farliga avslut och några resultatlösa hörnor.

Det var istället vi som - så långt väldigt omotiverat – tog ledningen på ett fint mål där Riky frispelades på högerkanten och slog ett inlägg som Harry, som gjorde sin första match för oss efter att ha blivit borttagen från truppen i just Hyllie, satte 1-0 på vad som skulle kunna kallas en halvbicykleta.

Efter det kom Hyllies spel av sig och de släppte medvetet eller omedvetet sin press och vi tog över men inte heller vi fick ut särskilt mycket av vårt spelövertag. Även för vår del stannade det vid några inte särskilt farliga avslut och ett antal hörnor som i vårt fall i motsats till Hyllies blev lite halvfarliga. Som regel vinner ju det försvarande laget flertalet av bollarna på hörnor men det var påfallande att vi nu vann så gott som alla luftduellerna på våra hörnor. Desto sämre – och märkligare var det förstås att det inte resulterade i några riktigt heta chanser. Vi var väl sedan det aningen bättre laget resten av halvleken. Inte minst på slutet sedan någon satt en armbåge i ansiktet på Marcus E och fick rött kort direkt.

Vi hade sedan ett klart övertag redan från start i andra halvlek. Harry gjorde också 2-0 på en mycket vacker frispark från halvdistans. Hård och välplacerad. Målvakten var på den men kunde inte avstyra att bollen gick i mål. Vilken sanslös revansch han fick på sitt förra lag som inte längre ville ha hans tjänster! Cirka 10 minuter senare hade vi en trippelhörna som inte ledde till något.

Mot slutet av matchen sjönk spelkvaliteten rejält från båda lagen. Väldigt mycket bollbyte på mittplan och väldigt mycket misslyckade löpbollar. Och inte minst lyckades vi springa offside 7-8 gånger på nästan lika få minuter. Vi fick dock till en bra målchans mitt i detta ganska spelmässiga mörker när Mathias kunde avancera ensam mot målet men när han närmade sig det valde att passa istället för att avsluta själv. Ungefär som på Maksym-vis, mannen som hade en statistik på typ 3 mål och 15 assist per säsong.
I den 84:e matchen blev också Matte utvisad efter två gula kort inom loppet av 3 minuter. Matchen avslutades alltså med 10 mot 10.
Det som gladde utöver Harrys fina mål var att ytterbackarna i första halvlek var med väldigt högt i anfallsspelet men ändå alltid hann hem när det behövdes och att mittbackarna som vanligt var stabila. Det som irriterade mäst utöver alla offsidelöpningarna i andra halvlek var de under hela matchen påfallande många dåliga förstatouchar vid bollmottagningar även från spelare som vanligtvis inte har några sådana problem.

Statistik: (våra siffror först) Hörnor: 7-4 Avslut på mål: 8-6 Avslut utanför: 5-6